Informatie

Wat is RT?

RT is een afkorting voor Remedial Teaching en betekent letterlijk ‘herstellend leren’. Remedial Teaching is het geven van professionele, didactische hulp wanneer de ontwikkeling van een kind niet gaat zoals verwacht.

Bijles of Remedial Teaching

Het verschil tussen Remedial Teaching en bijles zit hem in de benadering. Over het algemeen wordt de lesstof tijdens bijles nog een keer herhaald, waar Remedial Teaching meer op zoek gaat naar een andere, meer specialistische benadering. Het is echter niet zo dat alleen kinderen met complexe leerproblemen Remedial Teaching krijgen. Ook milde leerproblemen of -achterstanden kunnen worden verholpen. Bij zowel bijles als Remedial Teaching is er naast de didactische aanpak veel aandacht voor het opbouwen van zelfvertrouwen en het ontwikkelen van eigenwaarde bij het kind.

Leerhulp op maat

Van nature wil elk kind leren, maar wel ieder op zijn eigen manier. Sommige kinderen hebben meer tijd, meer aandacht of een andere aanpak nodig. Wijzersterk is er voor alle kinderen op de basisschool die extra leerbegeleiding kunnen gebruiken, één op één of in een klein groepje.

Wijzersterk biedt kinderen een sterkte toekomst met plezier in leren, motivatie, zelfvertrouwen en een goede basiskennis. Een planmatige, doelgerichte inoefening van de lesstof op speelse wijze maakt het leren niet alleen leerzaam, maar ook leuk!

Resultaat: een kind dat zich fijn voelt, zowel thuis als op school. Een verbetering voor nu, een sterke basis voor de toekomst!

Wie Wat Waar

Wijzersterk biedt professionele hulp op verschillende vlakken:

  • Leerproblemen
  • Leerproblemen i.c.m. gedragsproblemen, concentratieproblemen of faalangst
  • Meer- en hoogbegaafdheid
  • NT2-onderwijs (voor anders- of meertaligen)
  • Bij langdurige uitval op school, bijvoorbeeld door ziekte
  • Huiswerkbegeleiding en bijles
  • Voorbereiding op de Citotoets


De lessen worden gegeven door Margriet Keur, vakbekwaam leerkracht op het gebied van leer- en gedragsproblemen. Per januari 2015 is Wijzersterk gevestigd op de tweede verdieping aan de Snoekbaars 16 te Doetinchem.

Heeft u belangstelling voor leerhulp op maat of heeft u een vraag? Neem dan contact op.