Wijzersterk

Welkom!

De naam WIJzersterk is een samensmelting van meerdere woorden en ieder woord heeft een betekenis op zich. WIJZER staat voor 'slimmer worden', maar ook duidt het de WIJZER van de klok aan. Hoe ouder je wordt, hoe WIJZER je wordt.
Wanneer een kind leerbegeleiding krijgt bij WIJzersterk gaan WIJ werken aan een IJZERSTERKE toekomst waarin motivatie, zelfvertrouwen, plezier in leren en een goede basiskennis centraal staan.  

Over mij

Remedial Teaching en bijles DoetinchemVan jongs af aan wist ik al wat ik wilde worden: juf! Daar is nooit van afgeweken en daarom werd de opleiding tot leerkracht basisonderwijs een feit. Door de ontwikkelingen in het onderwijs merkte ik echter dat ik als leerkracht steeds minder tijd overhield voor de individuele leerling; het intensief begeleiden, observeren en momenten van aandacht geven. Dat kan bij Remedial Teaching wel!

Door de opleiding Master Special Educational Needs “Remedial Teaching” ben ik bekwaam in het bieden van zorg aan kinderen met leer- en gedragsproblemen. Ik blijf mij verdiepen in nieuwe kennis en ontwikkelingen om de kwaliteit van het lesgeven te waarborgen.

Ik ben lid van de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers en van de Nederlandse Vereniging voor de Ontwikkeling van Reken-WiskundeOnderwijs.

Specialisaties

Reflex integratie therapie Bij leer- en gedragsproblemen kan er sprake zijn van een motorische remming of blokkade door de aanwezigheid van primitieve reflexen. Dit uit zich in veel gevallen tot latere leer- en ontwikkelingsproblemen. Middels bewegen heffen we deze blokkades op, waardoor de cognitieve functies van het kind fundamenteel worden ondersteund.

Rekenproblemen Dyscalculie
Jamara is een rekenaanpak om kinderen alsnog, opnieuw of beter
te leren rekenen. Kinderen die op school vastlopen met rekenen zijn gebaat bij Jamara. De methode gaat in op hoeveelheids- en getalbegrip, getalstructuren en automatiseren.
Kernvisiecoach De Kernvisie methode is een krachtige aanpak om kinderen te helpen die met de methodiek van school vastlopen. Scholen werken veelal auditief en rationeel. Sommige kinderen zijn echter meer gebaat bij visueel en op gevoel leren. De Kernvisie methode leert kinderen technieken aan om lesstof zelf visueel op te slaan en te kunnen reproduceren.


De praktijk

Uw kind kan leerbegeleiding krijgen in de praktijk, welke gevestigd is aan de Snoekbaars 16 te Doetinchem. Er is een wachtruimte aanwezig zodat u kunt genieten van een drankje en iets te lezen terwijl uw kind leerbegeleiding krijgt.

De praktijkruimte biedt een fijne, huiselijke sfeer, is voorzien van verstelbare kinderstoelen- en tafels en biedt een rustige, geluidsarme werkruimte. 

 Remedial Teaching en bijles Doetinchem